Despre noi

My photo
Dorinta mea de a ma inconjura de cat mai multa frumusete si cat mai mult bun gust a fost transpusa in aceasta mica afacere pe care o conduc. Imi propun si reusesc sa creez evenimente frumoase alaturi de oameni cu educatie si bun gust. "Nunta de vis" devine realitate impreuna cu noi. Acest blog este un loc unde intentionez sa impartasesc cu cei interesati experienta noastra, toate detaliile organizarii unui eveniment important cum este nunta, de exemplu. Sper ca aici sa gasiti inspiratie si idei pentru a crea propriile evenimente minunate.

Tuesday, May 26, 2009

Despre flori... de pus in piept.




Asa numitele cocarde. Ma gandeam zilele trecute la semnificatia elementelor ce alcatuiesc nunta. Ritualuri, obiecte decorative, flori etc. Despre florile de piept, ca si despre buchetul miresei, se spune ca au rolul de a alunga raul si boala. Prin anii '40 florile de piept erau purtate doar de barbati si nu doar la ocazii speciale, precum nunta. Eleganta specifica acelor vremuri a impus si acest obicei de a purta in butoniera de pe rever o floare. De fapt, in SUA obiceiul s-a pastrat astfel, in sensul ca doar barbatii poarta flori de butoniera, insa doar la ocazii speciale. Femeile primesc bratari impodobite cu flori care au aceeasi semnificatie. Astfel eleganta tinutei este completata de frumusetea si gingasia florilor. La nunta romaneasca, florile de piept au si rolul de a face distinctie intre invitati si rude. Ma gandesc chiar ca floarea pe care o asezam la reverul invitatilor e un semn al bucuriei impartasite.
Eu prefer diversitatea si originalitatea si, de aceea, recomand intotdeauna mirilor sa aleaga florile preferate. De obicei, trandafirii sunt folositi pentru cocarde. Eu vad foarte frumoasa si o frezie sau o camelie sau lalea, orhidee ori gardenie. Asadar, sa alegem florile de piept. Si ca sa va fie mai usor aveti mai sus cateva sugestii.

No comments:

Post a Comment